Dorwest Kurkuma (Turmeric) voor Honden & Katen

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
100 stuks/ 200 stuks
Merk:
Dorwest Herbs Supplementen
€ 32,49
Excl. BTW: € 26,85
Zonder beoordeling Geef beoordeling

- Hoge kwaliteit kurkuma voor honden en katten
- Eenvoudig te doseren tabletten

- Traceerbar en duurzame kurkuma


Verzendkosten

  • Gratis verzending vanaf €75, -
  • Bij bestellingen lager dan €75, - rekenen wij €3,95 verzendkosten.

Snelle levering

  • Voor 14:00 uur (op werkdagen) besteld is dezelfde dag verzonden! *Let op: vanwege COVID-19 is het druk bij PostNL. Hierdoor kan uw zending vertraging oplopen*

Dorwest Kurkuma extract voor hond en kat

Kurkuma-extract van hoge kwaliteit met 95% curcuminoïden, met toegevoegde piperine voor verhoogde opname in het dierlijk lichaam.
Onze speciaal samengestelde Kurkuma-tabletten voor honden en katten zijn gemaakt met een puur en krachtig extract. Bestaande uit 95% curcuminoïden - het actieve deel van kurkuma - kunnen ze natuurlijke processen van uw huisdier helpen ondersteunen. Dit kan met name gunstig zijn voor huisdieren met lastige gewrichten. Geëxtraheerd uit de hele wortel en met toegevoegde Bioperine® (zwarte peper-extract) om de opname te stimuleren, kunt u er zeker van zijn dat ons supplement een maximale kwaliteit en biologische beschikbaarheid heeft.

Wat is kurkuma?

Kurkuma is het nieuwste wonderkruid uit Zuid-India en behoort tot dezelfde kruidenfamilie als gember. De wortelstok is het deel van de plant dat wordt gegeten - dit is de ondergrondse, horizontale stengel, gewoonlijk de wortel genoemd.
De werking van kurkuma is algemeen toegeschreven aan verbindingen die het bevat, curcuminoïden genaamd. Er zijn drie hoofdcurcuminoïden, maar de meest voorkomende en bekende is curcumine, dat 80% van de totale curcuminoïden in kurkuma uitmaakt. Curcuminoïden vertegenwoordigen echter slechts 2-6% van de inhoud van de wortel en de hele wortel biedt activiteiten die superieur zijn aan alleen curcumine. Door supplementen te nemen die zijn gemaakt met de hele wortel, krijg je een hele reeks andere voordelen van alle andere verbindingen waaruit kurkuma bestaat, evenals de curcuminoïden.

Waarom Dorwest Kurkuma Tabletten?

Gemakkelijk te absorberen
Helaas is de biologische beschikbaarheid van curcumine laag gebleken. Dit is het aandeel curcumine dat na inname kan worden opgenomen en in de bloedsomloop terechtkomt, wat dan een actief effect op het lichaam kan hebben. Gelukkig hebben we echter een oplossing - door toevoeging van een stof die van nature voorkomt in zwarte peper, piperine (Bioperine®) genaamd, wordt de biologische beschikbaarheid van curcumine verhoogd. Eén onderzoek heeft zelfs aangetoond dat het innemen van piperine samen met curcumine de biologische beschikbaarheid met 2000% kan verhogen!

Gestandaardiseerd, traceerbaar en duurzaam
Met de stijgende populariteit van kurkuma zijn er helaas mensen die 'snel geld' willen verdienen door producten van lage kwaliteit te verkopen. Er is zelfs kurkuma gevonden vermengd met andere ingrediënten en dat kunstmatig gekleurd. Kurkuma- en curcuminesupplementen van goede kwaliteit voor honden en katten bevatten een gestandaardiseerde hoeveelheid curcuminoïden van 95%. Onze Kurkuma-tabletten zijn gemaakt vanuit dit perspectief en bevatten 95% curcuminoïden, waarbij elke tablet 175 mg kurkuma-extract van de hele wortel levert, wat overeenkomt met 7175 mg droge hele wortel.

Onze Kurkuma-tabletten zijn volledig traceerbaar en grondig getest van bron tot eindproduct om een zuivere en consistente hoge kwaliteit te garanderen. We gebruiken alleen duurzame bronnen en kiezen voor kurkuma die is geteeld met behulp van traditionele kleine landbouwmethoden in Zuid-India, omdat onze impact op het milieu en de lokale gemeenschappen erg belangrijk is voor Dorwest.

We weten dat het verleidelijk kan zijn om kurkuma te gebruiken die je in de schappen van de supermarkt ziet, maar de kurkuma die we voor onze honden en katten gebruiken, moet van zeer hoge kwaliteit zijn. Culinaire kurkuma voor in de keuken wordt geproduceerd voor de smaak, niet voor de kwaliteit van de curcuminoïde verbindingen.

Is kurkuma veilig om te geven?

Kurkuma wordt door kruidkundigen beschouwd als een zeer veilig kruid, maar het is belangrijk om het gebruik ervan met uw dierenarts te bespreken voordat u het aan uw huisdier geeft, vooral als ze medicijnen gebruiken of op het punt staan een operatie te ondergaan. Het is belangrijk op te merken dat kurkuma naar verluidt anticoagulerende eigenschappen heeft die stollingsstoornissen kunnen verergeren.

Referenties:
1. Shoba, G, J, D (1998). Invloed van piperine op de farmacokinetiek van curcumine bij dieren en menselijke vrijwilligers. Planta Medica, 353-356

Ingrediënten

Ingrediënten per tablet: Kurkuma-extract 175 mg (overeenkomend met 7175 mg droge wortels), Cellulose, Tribasisch Calciumfosfaat, Magnesiumstearaat, Cellulose-coating, Zwarte peper-extract (Bioperine®)

Toediening

Kleine honden en katten <10kg: 1 tablet 
Middelgrote honden 10 - 25kg: 2 tabletten 
Grote & Zeer grote honden >25kg 3 tabletten
Aanbevolen om te geven voor een minimum periode van een maand.
De eerste week kan het raadzaam zijn om met een lagere dosering te beginnen en op te bouwen

Aanvullende - belangrijke - informatie

 • Kan worden gebruikt tijdens de zwangerschap? Nee
 • Kan gebruikt worden tijdens lactatie? Nee
 • Productafwerking: filmgecoat
 • Speciale waarschuwingen: Raadpleeg altijd uw dierenarts voordat u medicijnen gebruikt, vooral anticoagulantia
 • Geschikt vanaf: Vanaf 8 weken
 • Lees altijd het etiket
   

Beoordelingen (0)

Geef beoordeling

Deel

Kenmerken
Merk Dorwest
Inhoud verpakking 100 stuks/ 200 stuks
Productsoort Voedingssupplement/ aanvullend diervoeder
Te geven aan Honden & Katten
Vorm Tablet
Ingrediënten Ingrediënten per tablet: Kurkuma-extract 175 mg (overeenkomend met 7175 mg droge wortels), Cellulose, Tribasisch Calciumfosfaat, Magnesiumstearaat, Cellulose-coating, Zwarte peper-extract (Bioperine®)
Natuurlijk product Ja

- Hoge kwaliteit kurkuma voor honden en katten
- Eenvoudig te doseren tabletten

- Traceerbar en duurzame kurkuma