Hippolin Ontsloten Lijnzaad voor paarden

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
1 kg / 3 kg / 25 kg
Merk:
Sana-Vesta
€ 9,99
Excl. BTW: € 9,17
5/5 (1 beoordeling(en)) Geef beoordeling

In het kort. Hippolin Lijnzaad geeft u o.a. voor:
- Glans op de vacht
- Spijsvertering
- Gemak van toediening

 


Verzendkosten

  • Gratis verzending vanaf €75, -
  • Bij bestellingen lager dan €75, - rekenen wij €3,95 verzendkosten.

Snelle levering

  • Voor 14:00 uur (op werkdagen) besteld is dezelfde dag verzonden! *Let op: vanwege COVID-19 is het druk bij PostNL. Hierdoor kan uw zending vertraging oplopen*

Lijnzaad voor paarden

Hippolin is een volledig natuurlijk, kant-en-klaar, koudgeperste lijnzaad voor paarden. Het draagt bij aan een prachtige en glanzende vacht, ondersteunt de spijsvertering en draagt bij aan een optimale benutting van het voer van het paard. Hippolin lijnzaad is een 100% veilig lijnzaadproduct in granulaat-vorm (lijnzaadkorrel) voor paarden en bevat geen blauwzuur. Hippolin is gemaakt van lijnzaad geschikt voor humane consumptie. Lijnzaad is een lekkere en gezonde aanvulling op het dagelijkse dieet van uw paard en bevat slechts 2,2 gram koolhydraten per 100 gram.

 • Kant en klaar: direct geschikt voor gebruik
 • Hoeft niet gekookt te worden
 • Granulaat/ korrel: snel en eenvoudig toe te dienen (rechtstreeks door het voer te mengen) 
 • Voordelig in gebruik (+/- 25 gram per 100 kg lichaamsgewicht per dag), al vanaf €0,48 per dag
 • Op lage temperatuur ontsloten/koudgeperst: geen verlies van voedingsstoffen
 • Bevat geen blauwzuur
 • Zeer sterk verminderd gehalte olie ten opzichte van lijnzaadolie
 • Houdbaar en eenvoudig op te slaan (langer dan 1 jaar) zonder verlies aan werkzame bestanddelen
 • 100% ontsloten lijnzaad, zonder toevoeging van enig andere stof
 • Al meer dan 20 jaar met succes en resultaat gegeven aan paarden in Nederland, België en Duitsland
 • 100% vrij van suiker, kleur- geur- en smaakstoffen
 • Verkrijgbaar in 3 kg en 25 kg verpakking

De unieke samenstelling van Hippolin Ontsloten Lijnzaad

Hippolin Lijnzaad bevat hoogwaardige eiwitten (opgebouwd uit essentiële aminozuren, o.a. lysine, tryptofaan en methionine), vitamine A, vitamine E, vitamine B-complex, meervoudig onverzadigde essentiële vetzuren zoals linolzuur en linoleenzuur, sporenelementen, slijmstoffen (uit de cellen van de schil). Bovenal is lijnzaad bekend vanwege de hoeveelheid Omega-3 vetzuren die het bevat.

Kant-en-klaar: gebruiksgemak

Het lijnzaad is kant-en-klaar voor gebruik en kan direct door het voer of rechtstreeks gegeven worden. Dit lijnzaad hoeft niet gekookt te worden, zonder dat er kans is op de aanwezigheid van blauwzuur. Dat komt door het ontsluitingsproces, hierbij zijn alle vitaminen, sporenelementen en stoffen uit de schil en inwendige korrel volledig opneembaar voor het paard. Doordat het ontsluitingsproces op lage temperatuur plaats vindt blijven de voedingsstoffen optimaal behouden en is er geen vorming van blauwzuur.

U hoeft het lijnzaad niet meer te koken. Dit scheelt u veel tijd en geeft u veel gemak.

Hippolin is een 100% natuurlijk product voor paarden en bevat geen toevoegingen. Hippolin is daarnaast zeer voordelig in het dagelijks gebruik. Uitgaande van een paard van 600 kg kost Hippolin €0,48 per dag.

Het onderscheidende ontsluitingsproces

Hippolin Ontsloten Lijnzaad is een lijnzaad waarbij tijdens het ontsluitingsproces geen gebruik gemaakt wordt van verhitting en heeft een laag olie gehalte. Andere voordelen van het ontsluitingsproces van Hippolin Ontsloten Lijnzaad zijn (1) een eenvoudige snelle toediening, (2) de werkzame bestanddelen van de schil en de inwendige korrel zelf komen zo vrij te liggen dat ze voor de volle honderd procent geresorbeerd kunnen worden. Dit geeft de hoogste mate van benutting en daardoor is Hippolin goedkoper in dagelijks gebruik. (3) voor paarden in granulaat eenvoudig te mengen of uit de hand te voeren. (4) houdbaar en op te slaan (langer dan 1 jaar) zonder eng verlies aan werkzame bestanddelen. (5) 100% pure lijnzaad zonder toevoeging van enige andere stof.

Er zijn doorgaans drie methoden die gebruikt worden om lijnzaad aan paarden te geven met elk bijkomende nadelen. Onderstaande nadelen kent Hippolin Ontsloten Lijnzaad niet.

1. Voeren van de hele korrel: slechts een klein deel van de bestanddelen komt vrij, het grootste deel wordt ongebruikt uitgescheiden.
2. Gemalen lijnzaad: hierbij is de benuttingsgraad al hoger dan bij het voeren van de hele korrel, afgezien dan het gevaar van blauwzuurvorming. Het beste is voor elke voedering vers malen. Daarbij kan bij gemalen lijnzaad de resorptie van het te hoge oliegehalte tot ongewenste versnelling van de maag- en darmtraktie - diarree - leiden.
3. Afkoken of laten opwellen van het lijnzaad met heet water: hierbij komt een deel van de slijmstoffen vrij voor opname in de darm. Hierbij worden veel temperatuurgevoelige eiwit- en fermentverbindingen zoals vitaminen veranderd en vernietigd, zodat de werking van lijnzaad slechts gedeeltelijk wordt benut. Bovendien is deze methode zeer tijdrovend en arbeidsintensief.

Het beste lijnzaad

Lijnzaad is in vele kwaliteiten verkrijgbaar, er zijn ca. 80 soorten wereldwijd. Alleen de beste kwaliteit lijnzaad wordt gebruikt voor Hippolin, zo wordt het gemaakt van hetzelfde lijnzaad dat ook wordt gebruikt voor menselijke consumptie. Hippolin wordt door een QS-gecertificeerd bedrijf (Qualität & Sicherheit) vervaardigd en ons lijnzaad voor paarden wordt geproduceerd volgens een gepatenteerd proces.

Aanvullende informatie over het gebruik van lijnzaad bij mens en dier

Lijnzaad (semen linea) is het zaad van vlas (linium usitatissimum). Vlas werd al in de oudheid (8000 v. Chr.) verbouwd vanwege zijn oliën en vezels. Ook zijn van oudsher de uitgesproken hoge voedzame en geneeskrachtige waarden van lijnzaad bekend. Lijnzaad word al zeer lang bij mens en dier gebruikt als gezonde toevoeging op de voeding.

Dosering

Hippolin Ontsloten Lijnzaad is voordelig in gebruik. Ons advies qua dagelijkse dosering is als volgt:
Dagelijks: 20-30 gram per 100 kg lichaamsgewicht

Een kort rekenvoorbeeld:
Een paard weegt gemiddeld ongeveer 600 kg - uiteraard afhankelijk van het ras etc. - en gebruikt dagelijks, zoals geadviseerd, 150 gram Hippolin Ontsloten Lijnzaad.
3kg: Een verpakking van 3 kg gaat 20 dagen mee (20 x 0,150 = 3000g). Dit komt neer op €13,49 / 20 = € 0,67 per dag
25kg: Een verpakking van 25 kg gaat ruim 165 dagen mee (165 x 0,150 = 25000g). Dit komt neer op €80,79 / 166,67 = € 0,48 per dag

Verpakking

Hippolin is verkrijgbaar als granulaat (korrel) en wordt verpakt in een lichtdichte kunststoffen emmer van 3 kg. of in een kunststof zak á 25 kg (bulk/ grootverpakking).

Analyse

Vet 14,5 % 
Eiwit 28,6% 
Ruwvezel 12,3% 
Ruw as 4,6%

Koolhydraten 2,2 g/ 100 gram
Waarvan suiker  1,6 g/ 100 gram

Beoordelingen (1)

Geef beoordeling

Deel

Kenmerken
Merk Hippolin
Inhoud verpakking 1 kg 3 kg 25 kg
Productsoort Voedingssupplement
Te geven aan Paard Pony
Vorm Granulaat
Ingrediënten 100% lijnzaad
Natuurlijk product Ja
Vrij van blauwzuur Ja - geen blauwzuur

In het kort. Hippolin Lijnzaad geeft u o.a. voor:
- Glans op de vacht
- Spijsvertering
- Gemak van toediening