Over Sana-Vesta

Sana-Vesta heeft het beste voor (met) dieren

De geschiedenis van Sana-Vesta

Sana-Vesta is een enthousiaste firma die sinds het begin van de jaren '80 bestaat. Destijds kwamen we in aanraking met een natuurproduct: Sanofor Veendrenkstof. We waren gelijk enthousiast. Als snel werden we importeur van Sanofor Veendrenkstof en verkochten het voornamelijk op hondententoonstellingen in Nederland. Inmiddels is Sanofor Veendrenkstof een product dat bekend is geworden niet alleen in Nederland, maar ook binnen en buiten Europa.

Familiebedrijf
Sana-Vesta is opgericht door Harm en Mattie de Jonge in het begin van de jaren tachtig. Inmiddels zijn ook de oudste en jongste zoon actief in het bedrijf en is het zodoende een echt familiebedrijf geworden. Sinds 1 januari 2018 zijn twee van de zonen (Maarten en Wouter) van oprichters Harm en Mattie mede-eigenaar van Sana-Vesta. 

Onze merken

Wij voeren in Nederland en België de volgende merken;

Uitgangspunt

Ons uitgangspunt is: alleen producten van de allerbeste kwaliteit leveren, die positief bijdragen aan de gezondheid van het dier, met producten op een zoveel mogelijk natuurlijke basis. Niet voor niets is ons motto: Sana-Vesta heeft het beste voor (met) dieren!

Een greep uit het verloop van ons assortiment

Het assortiment voor honden en katten is in de jaren direct na de oprichting uitgebreid met natuurlijke voedersupplementen zoals Bellosan Ontsloten Lijnzaad en Sana-Vesta kruidendragees.

2001 - Kronch
In 2001 is het complete assortiment producten van Kronch uit Denemarken opgenomen. Het assortiment van Kronch omvat vijf verschillende varianten krokante brokken voor de hond en een brok voor de volwassen kat, Kronch zalmolie, Lakse Kronch zalmsnacks en de energiereep Pemmikan. Het bijzondere aan deze producten is dat als dierlijke eiwitbron (waarvan tenminste 16% superverse) zalm en vismeel wordt gebruikt. 

2009 - Sanofor voor Paarden
Sinds 2009 leveren we natuurlijke voedersupplementen voor paarden en pony's: Sanofor Veendrenkstof voor paarden, Hippolin Ontsloten lijnzaad en Zeevitaal Zeewier. Net als bij honden is de Sanofor Veendrenkstof met goede resultaten toegepast.

2013: Simpsons Premium
Wij werden in 2013 importeur in Nederland voor Simpsons Premium. Na een aanvankelijk bemoedigende start is besloten om na 4 jaar de samenwerking te beëindigen. 

2017: Nature Dog Food | Nature Cat Food | Dorwest Kruiden
Super premium graanvrije en hypoallergene hondenbrokken en blikvoeders met een hoog vleespercentage van Nature Dog Food en Nature Cat Food. In hetzelfde jaar zijn de natuurlijke producten Dorwest opgenomen in het assortiment en is Sana-Vesta officieel importeur geworden van het Dorwest in Nederland.

2018: Nature Dog Food Gevriesdroogde Snacks
In 2018 zijn de Nature Dog Food Gevriesdroogde Snacks voor honden geïntroduceerd. 

Leveringskanalen

Wij leveren rechtstreeks aan groothandelaren, dierenspeciaalzaken en wederverkopers zoals kennels en hondenscholen. U vindt deze in een overzicht van verkooppunten op onze website. Op onze website vindt u de adviesverkoopprijzen afgegeven door Sana-Vesta. Wederverkopers kunnen afwijken van de adviesverkoopprijs. Onze producten kunnen ook rechtstreeks besteld worden, ideaal als u in uw omgeving geen verkoopadres kunt vinden.

Levering in België

In België leveren we geen producten van Dorwest, alle andere producten in ons assortiment leveren wij in België.