Over Sana-Vesta

Sana-Vesta heeft het beste voor (met) dieren

De geschiedenis van Sana-Vesta
Sana-Vesta is opgericht in het begin van de jaren '80. Destijds kwamen we in aanraking met een bijzonder en veelzijdig natuurproduct: Sanofor Veendrenkstof. Niet lang na kennismaking werden we importeur van Sanofor Veendrenkstof en verkochten dit voornamelijk op hondententoonstellingen door heel Nederland. Inmiddels is Sanofor Veendrenkstof een product dat bekend is geworden niet alleen in Nederland, maar ook binnen en buiten Europa.

Familiebedrijf
Sana-Vesta is opgericht door Harm de Jonge en Mattie de Jonge in het begin van de jaren tachtig. Sinds enkele jaren zijn ook zonen Maarten (Commercieel) en Wouter (Logistiek) actief binnen Sana-Vesta.

Onze merken
De volgende merken behoren tot ons assortiment;

Sana-Vesta (supplementen en verzorgingsmiddelen)
Sanofor Veendrenkstof
Kronch
Nature Dog Food
Nature Cat Food
Dorwest Herbs

Ons uitgangspunt
Ons uitgangspunt: alleen producten van de allerbeste kwaliteit leveren, die positief bijdragen aan de gezondheid van het dier, met producten op een zoveel mogelijk natuurlijke basis.
Niet voor niets is ons motto al sinds jaar en dag: Sana-Vesta heeft het beste voor (met) dieren!

Distributiekanalen
Als groothandel, importeur en merkeigenaar leveren wij rechtstreeks aan groothandelaren, dierenspeciaalzaken en wederverkopers zoals kennels en hondenscholen. Sinds enkele jaren bedienen wij de niet zakelijke markt met onze webshop.

Een greep uit het verloop van ons assortiment
Het assortiment voor honden en katten is in de jaren direct na oprichting uitgebreid met natuurlijke voedersupplementen zoals Bellosan Ontsloten Lijnzaad en Sana-Vesta kruidendragees. Inmiddels staat er een stabiel, kwalitatief hoogwaardig, assortiment met daarin weinig tot geen wijzigingen in de samenstelling.

2001 - Kronch
In 2001 is het complete assortiment van Kronch uit Denemarken opgenomen. Het assortiment van Kronch bestaat uit hoogwaardige, premium, producten gemaakt van verse zalm. De zalm is grotendeels, rechtstreeks afkomstig van de visafslag tegenover de eigen fabriek van Kronch. Het assortiment bestaat uit vijf soorten krokante brokken voor de hond en kattenbrokjes voor de volwassen kat. Daarnaast zijn er de hoogwaardige, koudgeperste zalmolie, Lakse Kronch zalmsnacks en de energiereep Pemmikan. Het bijzondere aan deze producten is dat als dierlijke eiwitbron écht verse zalm en vismeel wordt gebruikt. 

2009 - Sanofor voor Paarden
Sinds 2009 leveren we natuurlijke voedersupplementen voor paarden en pony's: Sanofor Veendrenkstof voor paarden, Hippolin Ontsloten lijnzaad en Zeevitaal Zeewier. Net als bij honden wordt Sanofor Veendrenkstof met goede resultaten toegepast.

2013 - 2017: Simpsons Premium
Wij werden in 2013 importeur in Nederland voor Simpsons Premium. Na 4 jaar hebben wij besloten de samenwerking te beëindigen. 

2017: Nature Dog Food, Nature Cat Food & Dorwest Kruiden
Nature Dog Food is een product van Sana-Vesta. Super premium graanvrije en hypoallergene hondenbrokken en blikvoeders met een hoog vleespercentage van Nature Dog Food en Nature Cat Food. In hetzelfde jaar zijn de natuurlijke supplementen van Dorwest opgenomen in het assortiment en is Sana-Vesta officieel importeur geworden van het Dorwest in Nederland.

2018: Nature Dog Food Gevriesdroogde Snacks
In 2018 zijn de Nature Dog Food gevriesdroogde snacks voor honden geïntroduceerd. In 2021 zijn er drie nieuwe varianten toegevoegd aan het assortiment voor honden en zijn er drie varianten voor katten geïntroduceerd.

Levering in Nederland en België
Wij versturen onze producten binnen Nederland en België.