Over Sana-Vesta

Sana-Vesta heeft het beste voor (met) dieren

Historie

Sana-Vesta is een enthousiaste firma die sinds het begin van de jaren '80 bestaat. Destijds kwamen we in aanraking met een natuurproduct dat Sanofor Veendrenkstof heet en we waren gelijk enthousiast. We werden importeur van Sanofor Veendrenkstof en brachten het op de markt op hondententoonstellingen in Nederland. Inmiddels is Sanofor Veendrenkstof een product dat bekend is geworden niet alleen in Nederland, maar ook verder binnen en zelfs buiten Europa.

Familiebedrijf
Sana-Vesta is opgericht door Harm en Mattie de Jonge in het begin van de jaren tachtig. Inmiddels zijn ook de oudste en jongste zoon actief in het bedrijf en is het zodoende een echt familiebedrijf geworden. Sinds 1 januari 2018 zijn twee van de zonen van de oprichters van Sana-Vesta mede eigenaar geworden.

Uitgangspunt

Ons uitgangspunt is: alleen producten van de allerbeste kwaliteit leveren, die  positief bijdragen aan de gezondheid van het dier, met producten op een zoveel mogelijk natuurlijke basis.

Assortiment

De product-range voor hond en kat is in de jaren na de oprichting uitgebreid met natuurlijke voedersupplementen zoals Bellosan Ontsloten Lijnzaad en Sana-Vesta kruidendragees.

2001: Kronch
Als bijzonder welkome toevoeging aan ons assortiment is sinds 2001 de complete Kronch lijn opgenomen. Deze lijn omvat behalve Kronch zalmolie, Lakse Kronch zalmsnacks en de energie 'reep' Pemmikan ook een voederlijn, bestaande uit 5 verschillende superpremium voeders voor de hond en een voor de kat. Het bijzondere aan deze voeders voor hond en kat is dat als dierlijke eiwitbron uitsluitend vis, waaronder tenminste 16% superverse zalm en vismeel wordt gebruikt. 

2009: Sanofor voor Paarden
Sinds 2009 leveren we ook natuurlijke voedersupplementen voor paarden en pony 's: Sanofor Veendrenkstof voor paarden, Hippolin Ontsloten lijnzaad en Zeevitaal Zeewier. Ook bij paarden wordt de Sanofor Veendrenkstof steeds vaker toegepast en ook daar worden goede resultaten behaald.

2013: Simpsons Premium
Wij werden in 2013 importeur in Nederland voor Simpsons Premium. Na een aanvankelijk bemoedigende start is besloten om na 4 jaar de samenwerking te beëindigen. 

2017: Nature Dog Food | Nature Cat Food | Dorwest Kruiden
Nieuw sinds 2017: de super premium, graanvrije, hypoallergene brokken en blikvoeders van Nature Dog Food en Nature Cat Food, met een hoog vleespercentage.
In hetzelfde jaar is Dorwest opgenomen in het assortiment en is Sana-Vesta officieel importeur geworden van het merk in Nederland.

2018: Nature Dog Food Gevriesdroogde Snacks
In 2018 zijn de Nature Dog Food Gevriesdroogde Snacks voor honden op de markt gekomen. 

Leveringskanalen

Wij leveren rechtstreeks aan groothandelaren, dierenspeciaalzaken en wederverkopers zoals kennels en hondenscholen. U vindt deze in een overzicht van verkooppunten op onze website. Op onze website vindt u de adviesverkoopprijzen afgegeven door Sana-Vesta. Wederverkopers kunnen afwijken van de adviesverkoopprijs. Onze producten kunnen ook rechtstreeks besteld worden, ideaal als u in uw omgeving geen verkoopadres kunt vinden.

Levering in België

In België leveren we geen producten van Dorwest, alle andere producten leveren wij in België.